3 x bruin worden zonder zon

In de zomer heb je een heerlijk gebruinde huid, maar zodra het najaar begint is die teint ver te zoeken. Herkenbaar? In de winter schijnt de zon aanzienlijk minder sterk, waardoor die bruine kleur moeilijk te behouden is. Toch zijn er ook in de winter manieren om een mooi gezond kleurtje op je huid te creëren zonder dat je hiervoor speciaal de zon hoeft op te zoeken. In dit artikel omschrijf ik drie verschillende manieren om bruin te worden zonder zon.

Naar de zonnebank

De eerste en meest bekende is een bezoekje aan de zonnebank. Hier kun je in slechts 15 tot 20 minuten je huid mooi bij laten bruinen. Let wel op, want ook onder de zonnebank kun je verbranden. Smeer je daarom altijd in met een beschermende zonnebankcreme voordat je eronder gaat liggen. Merk je dat je verbrand terwijl je eronder ligt? Ga er dan gewoon onder vandaan. Lees je daarnaast goed in voordat je onder de zonnebank gaat en draag altijd een veiligheidsbrilletje.  

Zelfbruiner smeren

Vind je de zonnebank maar niks en wil je gewoon lekker thuis aan je teint werken? Dan is zelfbruiner de perfecte oplossing. Zelfbruiner is een vloeibare crème of olie die je op je lichaam kunt smeren. De ingrediënten van de zelfbruiner zorgen er binnen enkele uren voor dat je een mooie gebruinde kleur op je lichaam krijgt. Deze kleur blijft een aantal dagen zitten. Wanneer je dus bijvoorbeeld voor het weekend een mooi kleurtje wil, dan is zelfbruiner daar perfect voor. Let op: sommige zelfbruiners kunnen heel vlekkerig zijn als je ze niet goed gebruikt. Smeer het daarom altijd extra goed uit en gebruik hiervoor speciale handschoentjes of een washand die vies mag worden. Zelfbruiner is er van verschillende merken, zoals van Biodermal of Marc Inbane.  

Voeding voor de perfecte teint

Geloof het of niet, maar ook bepaalde voeding draagt bij aan je teint. In sommige groenten en fruit zit caroteen, wat een mooie gloed op je gezicht kan creëren. Denk hierbij aan groenten als wortelen, spinazie en hete pepers (van die laatste krijg je alleen al een kleur als je ze eet). Cantaloupe meloenen, abrikozen en grapefruits zijn qua fruit dan weer goede opties om gemakkelijker een kleurtje te krijgen. Dat wordt dus flink groente en fruit eten. Ook hydratatie helpt bij een bruine teint. Het is helaas niet zo dat als je veel drinkt je automatisch bruin wordt, maar het helpt wel om de teint langer aan te laten houden.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *