Bruidsjurk Zwolle
Mode

7 tips voor het passen van trouwjurken

Wit, champagne, pastel, tule, kant, satijn, strapless, met mouwtjes, een open rug… Ook al heb je nu nog geen idee, jouw droomjurk bevindt zich dichterbij dan je denkt. Waarschijnlijk heb je op Instagram of Pinterest al wel ideeën opgedaan, maar is het nu tijd om de zoektocht in real life voor te zetten. De afspraak bij de bruidsmodezaak staat, maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten als je een trouwjurk in Alkmaar gaat passen? Hier vind je de belangrijkste tips!

Tip 1: Bereidt je goed voor. Maak online een collage of doe het ouderwets door te knippen en plakken. Kies jurken of delen van jurken uit die jij mooi vindt, zodat de adviseuse in één oogopslag ziet wat jouw stijl en smaak is. 

Tip 2: Het passen van bruidsjurken neemt vaak enkele uren in beslag. Als je er zeker van wilt zijn dat je goed geholpen wordt kun je het beste even een afspraak maken. Zo weet de bruidsmodezaak dat je komt en kunnen ze genoeg tijd inplannen voor jouw pas-sessie. 

Tip 3: Neem alleen mensen mee die dichtbij je staan en waarvan je de mening echt belangrijk vindt. Neem liever niet meer dan 3 mensen mee. Het passen zal zo een stuk plezieriger zijn, dan wanneer je 10 mensen (die het waarschijnlijk nooit eens worden) meeneemt. 

Tip 4: De adviseuses van Bruidsmode Haarlem hebben veel ervaring en zien gelijk wat jou goed zal staan. Wees daarom niet bang om je te laten adviseren en pas eens een jurk die je zelf niet direct zou uitkiezen!

Tip 5: Draag make-up zoals je het op de dag zelf ook ongeveer zou willen dragen. En heb je lang haar? Neem dan een clip mee, zodat je je haar makkelijk kunt opsteken. Het is op die manier veel eenvoudiger om een goed beeld te krijgen van hoe het geheel er op jouw trouwdag uit komt te zien.

Tip 6: Mocht je nog wat kilo’s kwijt willen, bestel de jurk dan niet te klein. Het is makkelijker om de jurk later nog wat in te nemen, dan deze te moeten vergroten. 

Tip 7: Heb je jouw droomjurk gevonden? Vraag dan altijd om een klein stukje van de stof. Zo kan je partner zijn kostuum of overhemd perfect afstemmen op jouw jurk. Een spierwit overhemd en een champagne kleurige jurk staan niet mooi samen, dus op die manier kun je ervoor zorgen dat dit perfect matched!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *