Geen categorie

Alles voor je magazijn

Het hebben van een groot bedrijf is niet niks. Wanneer je zelf ook nog fysieke producten verkoopt, komt daar hoogstwaarschijnlijk ook nog een grote opslag bij kijken. Maar als je net hebt besloten om een magazijn aan te schaffen voor bijvoorbeeld de uitbreiding van je bedrijf, hoe zet je deze dan praktisch en functioneel in? In deze blog loop ik wat punten langs waar je mee te maken zal krijgen. Lees je mee?

Een ruimte

Allereerst zal je een ruimte nodig hebben. Niet iedere ruimte is immers geschikt voor opslag. Afhankelijk van wat je in je magazijn wilt bewaren, zal je een ruimte moeten vinden die aan die eisen voldoet. Dit kunnen eisen omtrent de grootte zijn maar ook omtrent het licht of de warmte in de ruimte. Daarnaast kan het handig zijn om voor een magazijn te kiezen dat niet te ver uit de buurt is van het kantoor of van de productieruimte. Misschien is er wel een ruimte met kantoor en magazijn mogelijkheden in één gebouw.

Opbergen en organiseren

Dan moet de boel ook nog een beetje netjes opgeborgen worden. Hoe beter je dit doet, des te langer je de kwaliteit van de goederen kunt waarborgen. Ze worden namelijk niet al in de opslag beschadigd door slordige omgang. Vouwkratten en stellages kunnen hierbij een grote rol spelen. Maak van tevoren een indeling zodat het altijd duidelijk is welke dozen en kratten wat precies bevatten. Dit maakt het werk makkelijker en zorgt ervoor dat producten niet onverhoopt kwijtraken in de chaos.

Verplaatsingsmethode

Afhankelijk van de grootte van je magazijn zul je misschien wel iets groters nodig hebben voor vervoer binnen de ruimte. Een steekkar kan het werk veel efficiënter maken wanneer er grote pallets opgeborgen, geladen of verplaatst moeten worden. Een steekkar of wagen kan handmatig maar ook met motor besteld worden. Je rug zal je dankbaar zijn!

Eenmansbedrijf of personeel?

Waarschijnlijk heb je, zodra je behoefte hebt aan een magazijn ook behoefte aan personeel. Toch hoeft dit niet persé maar het is wel handig om hier kritisch naar te kijken want afgezien van personeelskosten en inwerken, kan het het werk ook enorm verlichten en zo de werkdag praktischer en efficiënter maken. Velen handen maken immers licht werk en hoe meer je kan doen op een dag, des te meer omzet is mogelijk.

Zo heb jij de punten voor het organiseren van een magazijn weer even op een rijtje. Weet jij al hoe je het aan gaat pakken.