Geen categorie

Curvy maar prachtig met deze drie tips

Forsere vrouwen, ook wel ‘curvy’ genoemd, hebben vaak moeite met hun figuur. Zonde vind ik dat! Ik zelf geef ook voorkeur aan de term ‘curvy’ omdat ik ‘fors’ erg negatief vind klinken. En dat terwijl vrouwen met een maatje meer ook super mooi zijn! Zelf ben ik ook een curvy vrouw en heb ik ook lang moeite gehad met mijn figuur. Maar inmiddels weet ik precies hoe ik er met mijn figuur geweldig uit kan zien en ben ik enorm zelfverzekerd in mijn curvy lichaam. Daarom heb ik in deze blog drie tips op een rijtje gezet waar ik, toen ik mij niet zo lekker in mijn lichaam voelde, heel veel aan gehad heb. Lees snel hieronder verder voor deze tips! 

Tip 1: curvy mode 

Allereerst is een goede tip om opzoek te gaan naar leuke merken die kleding maken voor curvy vrouwen. Merken die grote maten mode verkopen, verkopen namelijk kleding die ook comfortabel is met een maatje meer. Geen snijdende jeans of spaghettibandjes, maar gewoon mooie kleding die perfect past bij ons curvy vrouwen. Daarnaast is het kleding waarin je figuur als curvy vrouw er mooi uitkomt, want hier zijn deze merken natuurlijk gespecialiseerd in. En vaak kan je bij deze merken ook een goede bh of mooi korset kopen in grote maten. Want dat kan, zoals jullie mede-curvy vrouwen waarschijnlijk weten, knap lastig zijn om te vinden. Een voorbeeld van zo’n merk voor vollere vrouwen is Meyer Mode. Ik heb dit merk laatst ontdekt en ben er helemaal weg van! 

Tip 2: accentueer

Mijn tweede tip is om als curvy vrouw te accentueren waar je trots op bent. Curvy vrouwen hebben namelijk vaak mooie volle billen en borsten en deze moet je dan niet verbergen. Juist door dit te accentueren laat je zien dat je trots bent op je figuur. Ook kun je bijvoorbeeld juist je taille mooi accentueren als je vormen hebt. Dit kan je doen door een brede tailleriem of een overslagjurkje die gestrikt wordt in de taille. Ook bij Meyer Mode, het merk dat ik zojuist noemde, hebben ze veel kleding die de ‘mooie’ aspecten van de curvy vrouw accentueert. Het is dus de moeite waard om even een kijkje te nemen op hun website en wat items te bestellen!  

Tip 3: straal! 

Tot slot is het belangrijkst dat je comfortabel bent in je lichaam en dit ook uitstraalt. Als je goed in je vel zit, zie je er vanzelf tien keer mooier uit. Je zal dit gelijk ook merken aan de mensen om je heen. Je wordt vaker gedag gezegd, de deur wordt voor je open gehouden, enzovoort. Het is dus een goede tip om, naast mooie items voor je figuur te kopen en goed je figuur te accentueren, ook te werken aan je zelfbeeld. Dit kan je doen door bijvoorbeeld jezelf complimenten te geven voor de spiegel, podcasts te luisteren of een keer te gaan praten met een coach. Want curvy vrouw, geloof mij, je mag er wezen!