De juiste schoenen voor op de bouw

Als je op de bouw werkt, is het belangrijk dat je goede werkkleding hebt. Hierbij spelen werkschoenen een grote rol. Op de bouw werk je vaak met metaal, extreme hitte en zware machines. Je kunt dus niet zomaar een paar werkschoenen kopen. Niet elk model is namelijk hittebestendig. In deze blog noemen wij enkele aandachtspunten.

Beschermend

Zoals al gezegd moeten schoenen in de bouw hittebestendig zijn. Je werkt hier vaan k met extreme hitte. Daarom moeten je schoenen hiertegen kunnen. Denk hier bijvoorbeeld aan vlamvertragende veters, hittebestendige rubberzolen en vonkbestendige tongen. Zo zijn er enkele modellen van Bata die aan deze voorwaarden voldoen. Op www.proforto.nl kun je een groot aanbod aan werkschoenen bekijken.

Comfort

Wat vaak vergeten wordt bij werkschoenen is de comfort. Ze moeten niet alleen beschermend zijn, maar moeten ook de hele dag lang goed zitten. Anders kom je elke avond met pijnlijke wrijvingen aan je voeten naar huis. Om dit te voorkomen, moet je de schoenen goed testen en zeker niet een te kleine maat kopen.

Grip

Een oorzaak van veel ongevallen op de bouw is het uitglijden van werknemers. Zorg er dus voor dat je schoenen voldoende grip hebben. Ook dit kan voor iedereen anders zijn, omdat je in andere omstandigheden werkt. Werk je veel met olie, kan het zijn dat de werkvloer glad wordt. Hier moet je dan de juiste zool voor hebben.