De zoektocht naar jouw trouwjurk

Zoektocht trouwjurk

Als jouw bruiloft binnenkort op de planning staat ben je hoogstwaarschijnlijk door het dolle heen momenteel. Of je komt om in de stress. Dat kan natuurlijk ook. En dat is ook helemaal niet zo gek. Uitnodigingen, datum, locatie, band, hapjes, drankjes én natuurlijk te vergeten: de jurk. Grote kans dat het uitzoeken van jouw jurk stipt op nummer één staat op het lijstje van belangrijke dingen. Maar, hoe pak je deze zoektocht eigenlijk aan? En waar moet je überhaupt beginnen? Je ontdekt het hier!

1. Stel je budget vast

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: zorg dat je van te voren een budget afspreekt met jezelf. Op deze manier voorkom je namelijk dat je als een dolle tekeer gaat tijdens het shoppen en hals over kop verliefd raakt op een gekleurde bruidsmode die je niet kunt betalen. Naast dat het al vervelend genoeg is dat je deze jurk niet kunt kopen, zal het je ook belemmeren bij de keuze voor andere jurken. Bespreek tijdens jouw afspraak daarom gelijk wat je maximaal wilt uitgeven. Dat bespaart je enorme teleurstellingen.

Daarnaast moet je altijd in je achterhoofd houden dat je er met alleen de jurk niet bent. Het komt namelijk zelden voor dat een jurk jou per direct perfect past. Het vermaken kost natuurlijk geld, maar uiteindelijk levert het je wel dé perfecte droomjurk op.

2. Doe vast inspiratie op

Ben jij een van de weinige vrouwen die nog geen enkel idee heeft van wat voor trouwjurk ze wilt? Begin dan vooral lekker met rondkijken! Websites als Pinterest en Instagram staan vol met prachtige beelden aan inspiratie. Naast dat het ontzettend leuk is om hier lekker op rond te snuffelen, kun je vervolgens ook veel gerichter en eenvoudiger op zoek.

3. Sta ook open voor iets anders

En ben jij nou een van die vrouwen die al tot in de kleinste details weet wat ze juist wel wilt? Probeer daar dan ook eens vanaf te stappen. Wellicht zie jij het hele plaatje al jaren voor je, maar blijkt dit qua model of kleur toch niet echt jouw ding te zijn. Zorg daarom dat je ook altijd open staat voor andere jurken. Stylisten hebben veel meer ervaring en expertise dan jij en weten heus wat ze doen. Wie weet word je wel compleet verrast!

En niet te vergeten: volg altijd je eigen gevoel. Niet je moeder, je zussen of je vriendinnen dragen deze jurk. Natuurlijk mogen ze hun mening geven en jou voorzien van advies, maar kies uiteindelijk wel de jurk waar jij het gelukkigst van wordt! Ps. Ben je nog op zoek naar een fijne bruidsmodewinkel? Neem dan een kijkje bij Bruidsmode Mariska!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *