Een diverse reisbestemming: Indonesië

Een van de meest boeiende reisbestemmingen is en blijft Indonesië. Als je op zoek bent naar diversiteit op alle facetten is Indonesië dé bestemming! De eilandengroep bestaat uit 13.000 tot 17.000 eilanden. Waan je, met een rondreis, door deze verschillende eilanden en het voelt alsof je steeds op een nieuw werelddeel stapt. Waarom je deze reisbestemming niet wil missen lees je hier.

De adembenemende natuur

De natuur in van Indonesië is de eerste reden om de eilandengroep te bezoeken. Een grote diversiteit aan verschillende landschappen staat je te wachten. Vooral Java en Bali zijn vruchtbaar en hebben veel rijstvelden. Je vindt hier felgroene rijstvelden met op de achtergrond mooie bergen. Op andere eilanden, zoals het bergachtige Nusa Tenggara, vind je juist savanne en grote delen grasland. En natuurlijk mogen we de vele vulkanen op de verschillende eilanden niet overslaan. Er zijn maar liefst 500 vulkanen verdeeld over verschillende eilanden, waarvan er 128 actief zijn. De meest bezochte vulkaan is de Bromo Vulkaan op Java. Vanaf deze vulkaan kan je genieten van een spectaculaire zonsopkomst, waarna je verder omhoog kan lopen en in de krater van Bromo kan kijken. Dit is een belevenis voor op je bucketlist! Tot slot is het natuurlijk belangrijk om te kunnen ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld op de prachtig witte stranden van Flores. Je kan hier een dagje volledig relaxen op het strand, maar het heeft meer te bieden dan dat. Je vindt hier namelijk ook verschillende koraalsoorten in de azuurblauwe zee. Een must om toe te voegen aan je rondreis Indonesië!

De cultuur

Net als de natuur is ook de Indonesische cultuur adembenemend. Niet alleen zijn er invloeden van verschillende religies, ook tradities uit onder andere India, China, het Midden-Oosten en westerse invloeden hebben de cultuur gevormd. In heel Indonesië spelen dans en drama een grote rol. Zo wordt er gedanst om ziekte te voorkomen, boze geesten weg te jagen en overwinningen te vieren. Waar dans is is ook muziek. Op vele plekken zul je dus omringd worden door muziek en dansende mensen, een ware belevenis!

Naast deze tradities is het ook opvallend hoe open en vriendelijk Indonesiërs zijn. Overal zul je begroet worden. Let hierbij op dat je glimlach je belangrijkste bezit is. Vriendelijkheid staat hoog in het vaandel. Sta dus ook niet versteld als een vreemde Indonesiër je aanspreekt. Door hun nieuwsgierigheid willen ze je graag leren kennen. 

Rijst en meer

Naast de cultuur en natuur is ook de Indonesische keuken van vele markten thuis. De basis van de gerechten is vaak rijst. Een gerecht dat je veel terug kan vinden is nasi goreng. Dit is gebakken rijst met groente en vlees of vis. Waarom dit in Indonesië beter smaakt dan in Nederland? De Indonesische keuken maakt gebruik van vele kruiden, zoals komijn, laos en citroengras. 

Met een rondreis door Indonesië zul je je dus niet snel vervelen. Van de adembenemende natuur tot de vriendelijke cultuur en het heerlijke eten. Indonesië heeft het eigenlijk allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *