Leren handschoenen heren

leren handschoenen heren

Interesse in leren handschoenen? Kies uit deze 5 soorten leer

Wanneer je als man zijnde op zoek bent naar een nieuw paar handschoenen, dan vormen leren handschoenen heren zonder meer een interessante optie. Leren kledingstukken maken immers een stijlvolle indruk. Wat echter niet iedereen weet is dat er diverse soorten leer zijn die onderling behoorlijk van elkaar kunnen verschillen. Om je goed voorbereid op zoek te laten gaan worden hieronder de vijf belangrijkste soorten beschreven.

Schapenleer

Als je een handschoen van schapenleer hebt, dan weet je dat deze handschoen dun en licht is. Evenwel kan schapenleer aan de binnenkant erg zacht aanvoelen, zelfs als je je handschoenen niet voorziet van extra voering.

Geitenleer

Geitenleer wijkt qua uitstraling flink af van schapenleer. Een handschoen van geitenleer voelt namelijk heel ruw aan. Geitenleren handschoenen zijn bovendien behoorlijk dik. Voor handschoenen met een stoere uitstraling vormt geitenleer dan ook een goede optie. Verder hebben geitenleren handschoenen de potentie om de drager optimaal te garanderen van warme handen.

Lamsleer

Handschoenen van lamsleer worden meestal gemaakt van leer van schapen en/of geiten. Lamsleren handschoenen hebben bovendien verschillende verschijningsvormen. Om die reden zijn dit misschien wel de meest voorkomende leren handschoenen. Over het algemeen zijn handschoenen van lamsleer erg glad.

Veganistisch leer

Als je graag leren handschoenen voor heren wilt dragen maar liever niet hebt dat er dieren aan te pas komen om deze te kunnen produceren, dan vormen handschoenen van veganistisch leer een uitstekende optie. Deze kunstmatig geproduceerde handschoenen zijn inmiddels zo goed dat ze nauwelijks meer te onderscheiden zijn van echte leren handschoenen.

leren handschoenen heren

Suède

Tenslotte zijn handschoenen van suède bijzonder interessant. Dit zijn handschoenen die voorzien zijn van een extra zachte laag. Dit heeft twee functies: je handen blijven er extra warm door en de handschoenen hebben een wat zachtere uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *