Geen categorie

Zo voorkom je zomerse voetklachten!

Is het je wel eens opgevallen dat je in de zomer een stuk meer last hebt van voetklachten dan in de winter? En heb je, je ook wel eens afgevraagd hoe dit komt? Of sterker nog, hoe je er ook weer vanaf komt of zelfs voorkomt. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen. In dit blog daarom een aantal tips die ervoor zorgen dat jij voetklachtenvrij de zomer doorkomt!

Verandering van seizoen en kleding

Waar we ons in de winter nog lekker dik inpakken omdat het zo koud is, trekken we in de zomer het liefst zoveel mogelijk uit. De lange broek wordt verruild voor een korte broek en ook de dikke truien kunnen terug de kast in terwijl de zomerse shirtjes en blousjes tevoorschijn worden gehaald. In de zomer kan de temperatuur flink oplopen en dan teveel aan je lijf hebben is alles behalve fijn. Dit geldt natuurlijk ook voor je voeten. In de winter loop je waarschijnlijk voornamelijk op dichte schoenen met een paar dikke, stevige sokken erin. In de zomer daarentegen draagt je waarschijnlijk het liefst open schoenen zodat je voeten kunnen ademen. Dit is ten eerste ontzettend belangrijk voor je voeten maar houdt er rekening mee dat het tussenlaagje, je sokken, er niet meer is. Dit tussenlaagje dient ook wel als een beschermlaagje tussen jouw voeten en schoenen. Nu dat laagje er niet meer is wrijft jouw schoen dus meteen tegen je voet aan en dat kan in het begin best even wennen zijn.

Koop de juiste schoenen

Ooit gehoord van het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’? Dit geldt zeker voor schoenen. Hoe goedkoper de schoen, hoe minder de kwaliteit. Het is leuk schoenen van een tientje maar het kan bijna niet anders dat deze schoenen gemaakt zijn van een synthetisch materiaal. Synthetische materialen zijn alles behalve ademend dus niet de ideale schoen voor in de zomer. Heb je voldoende budget? Dan adviseren we je sterk om te investeren in een goede schoen van kwaliteit. Deze schoenen zijn in de meeste gevallen gemaakt van natuurlijke materialen en ondersteunen uw voeten veel beter in de zomer. Een voorbeeld van zo’n schoenenmerk is bijvoorbeeld Mason Garments. Zowel voor de Mason Garments dames collecties als voor de mannencollectie worden er alleen materialen gebruikt die voldoen aan de gewenste kwaliteit. Van prachtige sandalen in de Mason Garment heren collecties tot aan leuke espadrilles voor dames, Mason Garments heeft het allemaal.

Koel je voeten en geef ze wat rust

In de zomer trekken gaan we graag naar buiten. Het mooie weer leent zich er perfect voor om lekker de deur uit te gaan. Zeker doen zouden we zeggen alleen let ook wel een beetje op je voeten in de zomer. Door de hogere temperaturen zetten je voeten nu eenmaal een beetje uit waardoor ze wat pijnlijk kunnen worden en waardoor je schoenen misschien niet meer helemaal fijn aanvoelen. Is dit het gevoel? Geef ze doen wat rust en een koud of lauw voetenbadje is ook zeer aan te raden. Zo koelen je voeten snel weer af en trekt de zwelling binnen no-time weg.