Geen categorie

Op jezelf? Zo geregeld!

Voor iedereen komt het er een keer van: je gaat op jezelf wonen. Voor de één gebeurt dit al vrij vroeg en is de studentenkamer in het eerste jaar al geregeld. De ander wacht liever wat langer en/of trekt samen met een partner in een eigen stekkie. Bij welke groep je ook hoort, er moet het één en ander geregeld worden wanneer je op jezelf gaat. In deze blog vertel ik daar over. Lees je mee?

De inrichting van je paleisje

Sommige mensen dromen van het moment waarop ze hun eigen plekje in kunnen richten, helemaal naar zijn of haar smaak. Ik was in ieder geval wel zo iemand. Wanneer je een appartement of kamer huurt, is het belangrijk om te weten wat er precies in de kamer zelf zit en wat de afmetingen zijn. Daarnaast moet je, als je zelf wilt inrichten, ook even opletten dat je geen ‘gemeubileerde’ plek huurt. Deze zijn namelijk al voorzien van de basis meubels. Wél heel handig als je je tijd liever niet aan de inrichting besteedt. Er zijn genoeg winkels die budget opties bieden qua meubels zodat je op die manier je kosten laag kan houden.

Vaste lasten op een rij

Daarnaast zal je ook de vaste lasten op een rijtje moeten krijgen. Misschien denk je er niet eens aan maar dat internetabonnement moet wel gekozen én betaald worden. Voor je überhaupt het ‘op jezelf wonen’ gaat realiseren, moet je wel de financiën duidelijk hebben. Dan sta je ook nooit voor onverwachte verassingen en weet je zeker dat je de boel kan betalen. Je tv en internet vergelijken, is een tip voor het zorgen van lage vaste lasten. Wanneer je wat meer onderzoek doet, zie je namelijk snel dat je veel van hetzelfde kan krijgen voor een minder hoge prijs. Nog een manier om je kosten laag te houden!

Alles officieel

Als laatste is het belangrijk om officieel alles geregeld te hebben voor de overgang. Zo zal je een nieuwe huisarts en tandarts moeten vinden zodat je die altijd dichtbij hebt en ook moet je je inschrijven in de gemeente. Voordat je ook maar iets ondertekent, raad ik aan om altijd alles goed door te lezen en te dubbel checken of er niet een voordeligere variant is. Bijvoorbeeld als het gaat om een internet en tv-abonnement.

Dan is het nu tijd om te genieten van het leven als zelfstandige, succes en veel plezier!