Tips om de zomer gezond door te komen!

De zomer is weer bijna aangebroken en dat is gelijk te merken aan het humeur van velen! Het is dan ook niet voor niets dat de zomer het favoriete jaargetijde is van velen. Door het zonnige weer en de lichtere dagen, voelen veel mensen zich vrolijk en hebben ze meer energie. Benieuwd hoe je op een gezonde manier de zomer doorkomt? Lees dan gauw verder. 

Vocht

In de zomer zweet je waarschijnlijk een stuk meer dan in de winter. Dat komt door het warme weer en de zon, waardoor je met beweging sneller aan het zweten raakt. Het is daarom van belang om wel voldoende vocht te drinken, om de vochtbalans op peil te houden. Aanbevolen wordt om minimaal twee liter vocht binnen te krijgen elke dag. De beste optie is om water te drinken. Dat komt omdat er in water geen suikers zitten of calorieën. Vind je water wat saai of drink je liever iets met een smaakje? Je kunt stukjes komkommer in je glas doen, of stukjes fruit, zoals aardbei of framboos. Op die manier krijgt je water een gezonde toevoeging en smaakt het net even wat anders dan hoe je het gewend bent.

Voedsel

Naast dat je ervoor moet zorgen dat je dagelijks genoeg drinkt, is het ook belangrijk om de juiste maaltijden te eten. In de zomer heb je waarschijnlijk niet zin in al te zware kost, zoals een stamppot. Maar je wil waarschijnlijk ook niet de hele dag alleen brood eten. Een tip is om lichte maaltijden te eten in de zomer, zoals gerechten met groenten en een salade. Dat is ook nog eens een stuk gezonder dan vette en zoute maaltijden.

Zonnebril

Een zonnebril is essentieel om de zomer verantwoord door te brengen. Kies voor een bril die voor 100% bescherming biedt tegen UV-straling. Op die manier bescherm je je ogen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten, en er zijn zowel zonnebrillen voor dames als heren, en ze zijn er in alle kleuren en groottes. Ga dus voor een zonnebril die goed staat bij jouw gezichtsvorm.

Kleding

In de zomer wil je waarschijnlijk het liefst de hele dag met een korte broek of een kort shirt rondlopen. Zorg dan wel dat je je goed hebt ingesmeerd. Het is namelijk ongezond om onbeschermd in de zon te zitten, ook al is het maar voor eventjes. Vind je het juist niet prettig om met je huid zo in de zon te zitten? Kies dan voor lichte kleding, in bijvoorbeeld de kleur wit en van een dunne stof. Op die manier bescherm je je huid net even wat meer tegen de zon, en door de lichte kleuren kan dit zelfs verkoelend aanvoelen om je huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *