Vintage sieraden

Vintage sieraden

Iedereen koopt wel eens sieraden. Of het nou voor jezelf is of voor je vriend(in) mensen zijn er dol op, maar waarom wordt er aan dit beetje metaal zoveel waarde gehecht? Sieraden hebben over het algemeen geen functie. Waarom zijn deze zo in trek?

Emotionele waarde

Allereerst speelt de emotionele waarde een grote rol. Vaak wordt er door middel van het sieraad een herinnering naar boven gebracht. Wellicht dat je dit sieraad van een speciaal persoon hebt gekregen of dat juist de locatie van het verkrijgen van dit sieraad veel indruk op je heeft gemaakt. Als je er een gevoel bij hebt krijgt het sieraad een emotionele waarde.

Intrinsieke waarde

Ook is de intrinsieke waarde belangrijk voor veel mensen: ze willen status uitstralen of willen er graag bijhoren door dit sieraad te bezitten. In het koninklijk huis zie je dat er veel gedaan wordt met sieraden. Er wordt gebruik gemaakt van broches, halskettingen en bijvoorbeeld een kroon.

Daarbij komt dat een sieraad natuurlijk ook gewoon gedragen kan worden als accessoire bij een bepaalde kledingstijl. Voornamelijk vintage sieraden zijn in trek onder jongvolwassenen. Deze zien hun ouders rondlopen met prachtige sieraden uit hun tijd waardoor zij gecharmeerd raken door wat er vroeger allemaal trending was. 

Loyaliteit waarde

Ten slotte komt het voor dat mensen graag een sieraad dragen omdat ze met een persoon iets (heftigs) hebben meegemaakt. Dit kan iets leuks zijn, bijvoorbeeld een bruiloft waar het sieraad de trouwring is, maar wanneer er iemand is overleden kan een sieraad ook ter verbintenis zorgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *