Viscose, een fijne stof!

viscose

Viscose, ik koop het graag. Ik maak mijn eigen kleding en maak daarbij gebruik van meerdere stoffen. Viscose is één van mijn favoriete stoffen. Waarom? Dat vertel ik je graag in deze blog. Viscose is namelijk een ontzettend bijzondere stof. Zacht als zijde en het draagt net zo prettig als katoen. Maak jij ook je eigen kleding? Wat voor stoffen gebruik je dan? Laat gerust een reactie achter onder deze blog. Wellicht kunnen we nog wat van elkaar leren! 

Wat is viscose? 

Viscose is gemaakt van half-synthetische vezel. De stof heeft een luxe uitstraling. En is dat niet precies wat je wil? Je wilt kleding die comfortabel draagt en er tegelijkertijd luxe uitziet. In dat geval is viscose de stof voor jou! Wist je dat viscose ook kreukvrij is en vocht goed absorbeert? Ideaal wanneer de temperaturen oplopen. Bij warm weer blijft deze stof koel en luchtig. 

Waar gebruik ik viscose voor?

Ik gebruik viscose bij het maken van kleding. Rokjes, jurkjes en tunieken maak ik onder andere op basis van viscose. Wist je dat viscose ook goed te gebruiken is als voeringstof

Ook leuk: viscose is goed te bedrukken! 

Gaat jouw creativiteit nog een stapje verder en stopt het niet bij enkel zelf je kleding maken? Viscose is ook goed te bedrukken. Deze stof behoudt zijn kleur namelijk erg goed. 

Waar koop jij jouw stoffen? 

Ik ben benieuwd waar jij jouw stoffen koopt. Ik koop mijn stoffen deels op de markt en deels online. Als ik geen zin heb om naar de markt ga, typ ik in Google ‘goedkope stof’ in. Misschien heb jij nog tips? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog. Ik ben erg benieuwd naar jouw tips en ervaringen met viscose (en andere stoffen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *