vegan schoenen
Mode

Wat zijn vegan schoenen?

Wist je dat de vegan levensstijl veel verder gaat dan alleen geen dierlijke producten eten? Iemand die vegan is eet geen vlees en vis, maar ook geen eieren of boter. De vegans die nog een stapje verder willen gaan kopen ook alleen vegan producten, zoals vegan schoenen. Schoenen worden namelijk vaak gemaakt van leer en andere producten waar dierlijke stoffen in worden gebruikt. Dat kun je als vegan beter vermijden. 

vegan schoenen

Veganistische schoenen

Hoe fijn is het om te weten dat je bij elke stap bijdraagt aan het verminderen van de ecologische voetstap van de mens? Vegan schoenen of veganistische schoenen worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder:

  • linnen
  • kurk
  • microfibers
  • ananas leer

Zool en meer

Al met al zijn er dus veel materialen aanwezig die gebruikt kunnen worden om veganistische schoenen te maken. Een volgend en zeker niet onbelangrijk punt, is hoe deze materialen gecombineerd worden om tot een schoen te komen. De zool en de verbinding met het textiel zijn daarin absoluut een punt van aandacht.

vegan schoenen

Lijmen

Wanneer een schoen van volledig vegan materiaal is samengesteld dan is er nog iets om op te letten. Sommige schoenen worden namelijk aan elkaar gemaakt met naald en draad en dit is vaak vegan. Echter, schoenen die worden gelijmd: dat is vaak een ander verhaal. Lijm is soms gemaakt van dieren en dat maakt de schoen dus eigenlijk al niet meer vegan. Verdiep je dus goed in een product voor je het koopt want soms zit het probleem hem in de details.