Geen categorie

Welke toepassingen zijn er voor kartonnen dozen

Je kent ze wel: kartonnen dozen. Ze zijn er in alle soorten en maten, en per soort en maat kunnen ze ook voor een ander doeleinde worden ingezet. Ook op manieren waarvan je het misschien niet voor mogelijk had gehouden. Benieuwd naar de verschillende toepassingen van kartonnen dozen? Lees het in dit blog!

Kleine kartonnen doopsjes

Om te beginnen heb je kleine kartonnen dozen. Dit type doosjes kan voor verschillende toepassingen worden ingezet.

Denk bijvoorbeeld aan kraft doosjes met venster die je zelf in elkaar moet vouwen om er vervolgens een cadeautje in de verpakken. Dit is een leuke en creatieve manier van inpakken en je kunt er je eigen draai aan geven. Vul het doosje bijvoorbeeld eens met bloemen of kraaltjes, sliertjes of slingers en doe daarna het cadeautje in de doos. Super schattig en creatief!

Een andere kleine kartonnen doos is een klassieke doos met alleen een bodem en deksel. Deze doosjes kan je volledig zelf stylen en naar jouw eigen smaak aanpassen. Vervolgens kan je dit type dozen ook gebruiken om cadeaus mee in te pakken. Een andere toepassing voor kartonnen dozen met deksel is een simpel, maar leuk juwelendoosje of opbergdoosje. Leg er wat watjes in om het sieraad mooi en veilig op te bergen en voilà!

Grote kartonnen dozen

Dan heb je de grote kartonnen dozen. Dit type doos kent een brede hoeveelheid aan toepassingen. Veel ervan worden ingezet voor het versturen van pakketten. Maar je hebt natuurlijk ook andere soorten grote kartonnen dozen, zoals de verhuisdoos.

Verhuisdozen zijn er in een paar verschillende uitvoeringen. De meest bekende is de autolock bodem doos. Dit type doos ‘lockt’ als het ware de de bodem van de doos dicht, wat voor extra stevigheid zorgt. Een andere uitvoering van de verhuisdoos is een wat bekendere vorm: namelijk de reguliere American box. Deze vouw je dicht en plak je vervolgens vast met duck tape of een andere soort tape.

Verder heb je ook nog verzenddozen. Dit soort doos is er in allerlei vormen en maten. Je hebt ze zelf met kussentjes aan de binnenkant om te verzekeren dat hetgeen wat je inpakt niet verschuift.

De postdoos is speciaal ontwikkeld om met de post te versturen. Het verschil tussen post en een pakket zit m in de afmetingen en het maximale aantal grammen dat het pakket kan houden. een postdoos herken je aan de bijzondere manier van sluiten: er zitten namelijk een paar lipjes op de bovenkant van de deksel die in de zijkanten van de onderkant van de doos passen.