Mode

Zo maak je veel outfits met ‘weinig’ kledingstukken

De gemiddelde vrouw heeft een kast vol met kleding, maar vaak is het samenstellen van outfits nog een hele opgave. Het hebben van relatief weinig kleding waar je veel kanten mee op kan, is dan ook een droom voor veel mensen. Met zo’n kast kun je namelijk van alles. Lees snel verder voor een paar handige tips die jou helpen met het vullen van je kledingkast op een subtiele manier.

Genoeg basic kledingstukken

Een outfit begint met een goede basis. Voor veel outfits is het handig om bijvoorbeeld een mooie zwarte broek te hebben, of een goede blauwe jeans. Net als simpele t shirts en hemdjes in neutrale kleuren als wit, zwart, grijs, etc. Deze kledingstukken kunnen dus ook niet echt ontbreken in jouw kast. Op die manier kun je eigenlijk elk kledingstuk wel combineren, hoe gek of druk het item ook is. Verder kun je nog denken aan een mooie witte broek van het merk Lois, een goede zwarte trui, een blazer en een spijkerjas. Deze kledingstukken zijn neutraal, passen bij elke kledingstijl en kun je altijd uit de kast trekken.

Statement items

Wil je een outfit echt laten spreken? Combineer dan een simpele outfit met een statement kledingstuk. Een drukke blouse bijvoorbeeld, die je met een simpele zwarte broek kan combineren. Op die manier wordt een druk kledingstuk ook minder druk en is het een leuke outfit. En door dit te doen kun je een hele simpele outfit er toch heel interessant en tof uit laten zien, terwijl er eigenlijk niet veel bij komt kijken. Hetzelfde geldt voor schoenen. Een paar gouden hakken kan erg over de top lijken, maar in combinatie met een simpele zwarte jurk met weinig poespas staat het toch erg elegant en niet té.

Accessoires

Geen enkele outfit is natuurlijk helemaal af zonder accessoires en dus is het goed om in jouw kast een plekje vrij te houden voor leuke accessoires. Je kan denken aan riempjes die er mooi en leuk uit zien. Heb je bijvoorbeeld een jurk maar valt hij niet helemaal mooi, dan kun je je taille meer accentueren door middel van een riempje. Voilà, je outfit is klaar! Verder helpen tasjes, hoeden, zonnebrillen en sieraden ook enorm met het samenstellen van een outfit. Ook schoenen mogen niet ontbreken. Simpele sneakers zijn altijd mooi en een paar hakken is onmisbaar, maar ook laarsjes zoals deze Keff laarsjes zijn niet te missen wanneer je een wat stoerdere outfit samen wil stellen.