bruidsmeisjes
Mode

Zo regel jij bruidsmeisjes voor je bruiloft

Al je lieve vriendinnen, zussen of andere meiden aan je zij op jouw trouwdag. Allemaal in dezelfde jurk, op een rij naast jou. Dit is het klassieke beeld van bruidsmeisjes, maar wat zijn eigenlijk de taken van bruidsmeisjes? En wie kies je überhaupt als bruidsmeisjes?

Ga je binnenkort trouwen? Bekijk dan ook onderstaande gerelateerde links: 

Wie kies je?

Er is geen standaard aantal als het gaat om bruidsmeisjes. De ongeschreven regels is: kies de meiden uit die jij niet naast je kunt missen. Of het nou je dochter, moeder, vriendin of zus is: de keuze is aan jou. 

De zoektocht naar de jurk

Dit is misschien wel het allerbelangrijkste: de ultieme bruidsjurk zoeken. Dit kan een hele opgave zijn en daarom kun je wel wat hulp gebruiken. Want, welke trouwjurk past bij jou en welke absoluut niet? Als je het ons vraagt, is een deskundige jury handig. Hou er wel rekening mee, dat alle aanwezige meiden een mening hebben. Dat kan heel fijn zijn, maar ook lastig!

Hoe zien bruidsmeisjes eruit?

Vroeger was het heel normaal dat de bruidsmeisjes op de bruid leken. Bruidsmeisjes droegen ook een trouwjurk! Tegenwoordig is er veel verschil in de kledingkeuze van bruidsmeisjes. Je kunt ervoor kiezen dat ze allemaal dezelfde jurk dragen, maar je kunt ook jurken in dezelfde kleurtint uitkiezen. 

Taken van een bruidsmeisje

De bruidsmeisjes kunnen verschillende taken hebben. Ze kunnen het vrijgezellenfeest organiseren, de sleep ophouden, bloemblaadjes strooien én natuurlijk het boeket vangen! Vergeet na afloop van de trouwdag de bruidsmeisjes niet te bedanken voor alle hulp. Doe dit bijvoorbeeld door een ingelijste foto als cadeau te geven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *